Denne dagen har vært en god dag. Jeg sto opp klokken 7 i morges, etter alt for lite søvn, men med en masse energi. Idag er det jo arbeidernes internasjonale kampdag. Dagen da vi markerer solidaritet for felles kampsaker, her i Oslo, i Norge og i hele verden.

Dro først med tunnelbanen til Borgen stasjon, og gikk derfra til Vestre gravlund for å høre appeller ved gravene til Arbeiderpartiets falne kjemper. Blandt annet holdt Bente Bjørke, som sitter i styret for mitt partilag, Oslo Arbeidersamfunn, en meget god appell ved Einar og Werna Gerhardsens grav, som både handlet om hva makene Gerhardsen kjempet for, og hvilke utfordringer vi idag står innfor, det delte Oslo, den byen i Norge som både har de rikeste og de fattigste innbygerne. Byen der levealdersforskjellen mellom Sagene på Oslo øst og Vinderen på Oslo vest er tolv (12!) år – noe som høyrebyrådet i Oslo har sagt «ikke er et politisk spørsmål». For oss sosialdemokrater er det så definitivt et politisk spørsmål.

Deretter frokost i Uranienborgs menighetshus sammen med Vestre arbeiderpartilag, hyggelige samtaler, god mat og sang. Så til Youngstorget og høre på flere gode appeller. Blandt annet Libe Rieber-Mohn som på en meget god måte ga klar beskjed om hva Arbeiderpartiet vil gjøre med byen vår når de får makta, og gikk i strupen på høyresiden. Dagsavisen og VG skriver om det. Etter det bar jeg fane. «Fritt Palestina» sto det på fanen min, og jeg kjøpte også en «Fritt Palestina»-button.

Masse folk og god stemning. Høy stemning. Den politiske temperaturen var høy i Oslo idag – det merktes at det er valg i år.

I Falun i Sverige holdt den nye lederen for Socialdemokratiska arbetarepartiet, Håkan Juholt, tale, og han sa blandt annet at «Pingviner kan ordna samhället bättre än Reinfeldt». Politiken rapporterer fra København. Den danske SF-lederen Villy Søvndal sa der: «Er I enige i, at den her regering er dumpet» og massene brølte «JA». Det er jo snart valg i Danmark også, og en rød valgseier i Danmark virker sannsynlig.

Som vi sier her i Norge: samhold gir styrke.