Da den unge Oscar Torp, som ved 16 års alder var formann i fagforeningsklubben ved Borregård (og langt senere blant annet ble Norges statsminister), ble tilbudt en langt bedre betalt kontorstilling mot at han ga opp fagforeningsmedlemskapet, svarte han: «Jeg selger ikke min overbevisning!» *

Dagbladet rapporterte for noen dager siden at Bjarne Håkan Hanssen nå stiller sine tjenester til disposisjon for Fremskrittspartiet. Dette kan ikke kalles for noe annet enn hva det er: forræderi.

I Arbeiderpartiet sine vedtekter står: «Det er uforenlig med medlemskap i partiet å være medlem av eller yte støtte til organisasjoner som i sin virksomhet motarbeider partiets politikk og kandidater». Det står der – svart på hvitt. Det finnes bare en rimelig konklusjon: Bjarne Håkon Hanssen må eksluderes.

Det er trist, for jeg likte Hanssen og hans engasjemang i ruspolitikken som han viste som helseminister. Men dette gjør ondt, Hanssen. Det går ikke an!

I Sverige ble ledende sosialdemokrater i hemmelighet avlønnet av konsultfirmaet Prime for å påvirke Socialdemokratiska arbetarepartiet sin politikk – det vil si å dreie den mot høyre. Det kalles primegate i Sverige, og ledende sosialdemokrater som Niklas Nordström, tidligere formann i Sveriges socialdemokratiska ungdomsförbund, hørte til femtekolonnerne. De burde selvfølgelig kastes ut av partiet, akkurat som Hanssen burde bli kastet ut her i Norge.

* Hans Olav Lahlum, Oscar Torp. En politisk biografi, s 33